Fraude met verzekeringen
Ieder jaar wordt er weer voor honderden miljoenen euro’s gefraudeerd. Honderden miljoenen euro’s…. dat is veel geld. En wie is daar de dupe van? Juist, u ! Gesjoemel zorgt namelijk voor een onnodig hoge schadelast voor de maatschappijen, de gezamenlijke schadelast wordt gedragen door de gezamenlijke verzekerden. Dat is knap vervelend. Verzekeraars moeten voldoende premies binnenkrijgen om de schades en de kosten te dekken. U kunt zich voorstellen dat de premies na veel ongegronde claims hooggehouden moeten worden. Naar schatting betalen huishoudens € 100,- per jaar extra door verzekeringsfraude van anderen. Bizar eigenlijk.
Er is onderzocht wie het meest frauderen. Sorry heren.. no offence… maar gebleken is dat het overgrote deel van de fraudegevallen met verzekeringen is gepleegd door mannen. Vrouwen overtreffen de mannen alleen met de reisverzekering. Er worden twee types fraudeurs onderscheiden: de gelegenheidsfraudeur en de professional. Bij de gelegenheidsfraudeur kunt u denken aan een gestolen televisie. Bij het indienen van de claim is de waarde van de televisie opeens hoger dan de werkelijke waarde. De gelegenheidsfraudeur wordt sneller opgemerkt. Er wordt door verzekeraars namelijk vaak om bewijsmateriaal in de vorm van foto’s en nota’s gevraagd, daaruit blijkt vaak al dat het niet klopt.
De professionele fraudeur kan het verzekeraars lastig maken. Deze personen doen er alles aan een schade echt te laten lijken om zo bijvoorbeeld een oudere autoschade te claimen. Ze weten precies hoe ze te werk moeten gaan. Verzekeraars worden steeds effectiever in het opsporen van fraude, ook en met name bij autoverzekeringen. Uit ervaring kunnen zij aan de hand van indicatoren mogelijke fraudegevallen opmerken. Daarna zal de claim worden onderzocht. Dagelijks worden er op deze manier veel fraudeurs opgespoord. Het is dus effectief! Uiteraard is er ook een aantal geheime methoden om fraude op te sporen.. die kennen wij zelfs niet…
Tegen de ( te dure ) lamp gelopen?
O jee…. Dacht u dat het om iets onschuldigs ging en dat het geen kwaad kon dat andere bonnetje in te leveren van dat duurdere product? Nee, zo werkt het echt niet. Het kan zelfs verregaande gevolgen voor u hebben. Bij fraude wordt uw verzekering per direct opgezegd. Afhankelijk van de omvang van de schade kan er zelfs aangifte bij de politie worden gedaan. Ook kunnen eventuele eerdere schade-uitkeringen teruggevorderd worden. Alsof dit niet allemaal erg genoeg is wordt u ook nog op een ( Stichting CIS ) zwarte lijst gezet voor de komende 8 jaar. U kunt zich vaak nog wel verzekeren, maar dit wordt een kostbare aangelegenheid aangezien reguliere maatschappijen u niet meer accepteren. Er gelden dus andere voorwaarden en hogere premies en de gevolgen kunnen onevenredig groot zijn. Is het u overkomen? Staat u op de zwarte lijst met een registratie? Wij kunnen u helpen. U kunt ons zes dagen per week van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur bellen op 085-2100 104. U kunt ook een kijkje op de speciale website (www.probleemverzekering.nl) nemen.
Niet doen dus.. frauderen. Eerlijkheid duurt het langst.
De Kilometerverzekering | Wie weinig rijdt is minder kwijt!